Co umí EMSzero a jak je používat ?

Přístroje EMSzero fungují na principu elektrostimulace a jsou určeny ke zpevnění svalové hmoty a úbytku tukové hmoty. Pro plný účinek přístrojů EMSzero nestačí pouze docházet na procedury, ale také upravit svůj jídelníček a aktivně se podílet na formování vlastní postavy. 

  • Přístroje EMSzero při proceduře aktivují pomocí přiložené rukojeti svalovou tkán pod kůží a díky nahřívané rukojeti a vyvíjeným elektromagnetickým vlnám dochází k aktivitě a stahování svalových tkání. Obdobnému stahování svalových tkání jako při cvičení či posilování. 
  • Při podstupování procedur je nutné si uvědomit, že samotný přístroj vám nesrazí 30kg nadváhu ani z vás za 14 dnů neudělá kulturistu. 
  • Pokud chcete zhubnout a nebo vycvičit svalstvo, potažmo svalovou tkán na určitých partiích těla, přístroje EMSzero vám to velmi usnadní, avšak všechnu práci za vás neudělají. Pokud chcete hubnout, je potřeba si s dietologem nastavit vyváženou stravu, potažmo začít i aktivněji žít. Pokud chcete vypracovat svůj zevnějšek, je důležité nabrat svalovou hmotu, pokud ji ještě nemáte, a začít pracovat na partiích, které chcete vypracovat. V tom vám rovněž velmi pomohou procedury na strojích EMSzero. 
  • EMSzero a procedury na něm pomohou s redukcí celulitidy, nadváhou a především formováním postavy do linií, které si přejete mít. 
  • Procedura trvá 30 minut a lze jí obsáhnout až 4 partie těla pomocí 4 rukojetí. 
  • Nejčastější partie pro ošetření pomocí procedury EMSzero jsou bříško, stehna, hýždě, lýtka, paže. 
  • Na bříško se nejčastěji využívá jedna rukojeť pro elektrostimulaci, na stehna poté dvě zakřivené rukojeti s pásem pro správné uchycení. Na hýždě je poté nejúčinnější inkontineční podložka, jinak nazývaná také jako "podsedák".  
  • Opakování procedury závisí na vaší kondici, je však doporučeno výrobcem podstoupit maximálně 2-3 jednotky za týden pro lepší regeneraci svalové tkáně. V tomto případě hraje roli především vaše kondice a intenzita impulzů, kterou si necháte nastavit dle vašeho komfortu.  
  • Používání strojů EMSzero je možné i doma, přístroj zvládne obsluhovat jeden člověk, včetně procedury na něm samém. Nejčastěji se však používá ve wellness, salónech a fit centrech pro komerční účely. 
  • Značka EMSzero má více modelů pro užití, nejčastější jsou EMSzero Classic, Mini, Portable, Pro  - každý z vyjmenovaných má své specifické určení. Mini je vzhledem ke svým rozměrům vhodný do domácích podmínek. Portable je rovněž skladný a je vhodný do menších salónů a do domácnosti, Classic a Pro je vzhledem ke své velikosti vhodný pro komerční účely, avšak pro náročného klienta je vhodný i do domácnosti. 
  • Síla intenzity při proceduře je u všech strojů v porovnání velmi obdobná, liší se převážně konstrukcí samotného přístroje a možností připojení více rukojetí. U Mini je to jedna rukojeť, oproti Classicu, který zvládne čtyři rukojeti. Ke všem strojům a modelům si lze zapojit i podložku.